My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος

afisaΤην Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 7.30μ.μ., στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης πλεκτού χειροποίητου κοσμήματος της Πάολας Χαραλαμπίδου με τίτλο «Πλεκτικής κόσμημα…».

Στην έκθεση παρουσιάζονται πρωτότυπες, μοναδικές στο είδος τους χειροποίητες δημιουργίες, όπως περιδέραια, σκουλαρίκια, βραχιόλια. Όλα είναι  πλεγμένα με βελονάκι σε ποικίλα χρώματα και σχέδια, και συνδυασμούς χρωμάτων.

Τα νήματα που χρησιμοποιεί η δημιουργός είναι κυρίως βαμβακερά. Στα περισσότερα προστίθενται και άλλα διακοσμητικά στοιχεία όπως, αλυσίδες, δέρματα, σχοινιά, φούντες, γυάλινες και κρυστάλλινες χάντρες, πέρλες, κ.α.

Σε μια εποχή που οι μηχανές έχουν υποκαταστήσει τα ανθρώπινα χέρια, δημιουργίες χειροποίητες όπως αυτές της Πάολας Χαραλαμπίδου, μας ξαφνιάζουν ευχάριστα και μας περνούν το μήνυμα πως η ελπίδα για κάτι πιο ανθρώπινο και πιο αληθινό δεν έχει χαθεί.

Η Πάολα Χαραλαμπίδου είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα και αυτοδίδακτη στην τέχνη της πλεκτικής με την  οποία ασχολείται τα τελευταία πέντε χρόνια ερασιτεχνικά.

Έργα της παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις που οργάνωσε το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «η Πόλις».

Η Πάολα Χαραλαμπίδου με τις δημιουργίες που εκθέτει στην ΤΕΧΝΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά μια εντελώς δική της εκδοχή στο χώρο του χειροποίητου πλεκτού κοσμήματος. Είναι μια νέα πρόταση, σύγχρονη, όπου αποτυπώνεται η  καλαισθησία, η ευαισθησία και η διάθεση της δημιουργού για κάτι καινούριο.

Διάρκεια έκθεσης: 14 -30 Δεκεμβρίου 2016. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10π.μ.-12μ. και 4-8μ.μ. και Κυριακή 6-8μ.μ.

Σχολιάστε