My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Άρχισαν τα έργα για το δρόμο

dromosΞαναζωντάνεψε το εργοτάξιο στο τμήμα “Κόμβος Μαυρονερίου – Είσοδος Κιλκίς” ύστερα από καιρό. Η νέα εργοληπτική εταιρεία έχει εγκαταστήσει πλήθος μηχανημάτων που δουλεύουν ακατάπαυστα, δημιουργώντας ένα νέο “τοπίο” κι ένα αίσθημα αισιοδοξίας για τη γρήγορη αποπεράτωση του πολύπαθου έργου.

Ταυτόχρονα με τις εργασίες στο νέο χαραγμένο δρόμο, πραγματοποιούνται και οι εργασίες στους δύο ανισόπεδους κόμβους για Κρηστώνη και Λεβεντοχώρι που θα δώσουν πολλές δυνατότητες στο σύγχρονο έργο. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν σε διάστημα συντομότερο από το προβλεπόμενο (τέλος 2017), το Κιλκίς θα διαθέτει μια είσοδο από τις πλέον σύγχρονες, λειτουργικές και αισθητικά αναβαθμισμένες.

Η είσοδος από “Καμπάνη”

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην άλλη βασική είσοδο του Κιλκίς, αυτήν από το Στρατόπεδο Καμπάνη. Μια είσοδος-έξοδος με τεράστιο αριθμό διερχόμενων καθημερινά οχημάτων, παραμένει ακόμη όπως ήταν πολλές δεκαετίες πριν.

Για τη διαμόρφωσή της, κάποια στιγμή “τραβήχτηκε” προς το εσωτερικό του Στρατοπέδου ο εξωτερικός τοίχος, με σκοπό τη διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα (πχ πλημμυρισμένο οδόστρωμα). Παράλληλα, από το Στρατόπεδο μέχρι την είσοδο και τις πρώτες κατοικίες ο δρόμος παραμένει χωρίς επαρκή φωτισμό, συνθέτοντας μια εικόνα εγκατάλειψης.

Ο περιφερειακός του Αη Γιώργη

Ένα άλλο πάγιο ζήτημα που ταλαιπωρεί για δεκαετίες την πρωτεύουσα του νομού είναι η μόνιμη αποτελμάτωση στο θέμα της κατασκευής της Περιφερειακής Οδού από την πλευρά του Λόφου του Αγίου Γεωργίου.

Ενας δρόμος που θα δρούσε αποφασιστικά για την αποσυμφόρηση της πόλης από τα βαρέα οχήματα που ταλαιπωρούνται και την ταλαιπωρούν. Ένας δρόμος που σήμερα, μετά την προβληματική ανάπλαση Πάρκου-Κήπου-Βενιζέλου, καθίσταται ακόμη πιο αναγκαίος.

Επί δημαρχίας Τ. Τερζίδη ακόμη, είχαν γίνει προσπάθειες για τη διάθεση τμήματος του Στρατοπέδου Καμπάνη (προς το παρακείμενο πρατήριο καυσίμων) από το Υπουργείο Άμυνας, ώστε να κατασκευασθεί ο δρόμος.

Τον Ιούλιο του 2014 ο κυβερνητικός τότε βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, απηύθυνε το αίτημα του δήμου Κιλκίς με την νέα Δημοτική Αρχή στον Υπουργό Άμυνας, Δημ. Αβραμόπουλο. Ο Υπουργός υπέγραψε υπό την αίρεση το νέο τμήμα της περίφραξης του Στρατοπέδου που θα προκύψει, να το κατασκευάσει ο δήμος. Το νέο τμήμα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, απαιτούσε περίφραξη “τύπου ΝΑΤΟ”.

Έκτοτε, το ζήτημα παραμένει σε πλήρη σιωπή και αδράνεια. Και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα έχει ισχύ η υπουργική υπογραφή του 2014.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε