My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άνευ χρισμάτων σε Κιλκίς, αλλά…

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δώσει χρίσμα σε υποψήφιους δημάρχους στο νομό Κιλκίς, με βάση το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο του κόμματος.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς, Λάζαρος Παζαρτζικλής, προσθέτοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που οι υποψηφιότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι περισσότερες της μιας, θα καλέσει εκπρόσωπο της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του κόμματος “να επισκεφθεί το νομό μας και να προχωρήσει σε μία διαδικασία όπως η Επιτροπή ορίσει, ούτως ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός”. Προσκαλεί δε τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν για την υποψηφιότητά τους τη ΝΕ, το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι ως τώρα οι υποψηφιότητες που προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς είναι αυτές των Δημήτρη Βαφειάδη, Στέφανου Μάλγαρη και Νίκου Τερζή, με τους δυο πρώτους να έχουν γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον τους με “επίσημες” δηλώσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παζαρτζικλή:

“Τις τελευταίες ημέρες συντελείται μία δημόσια συζήτηση για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιο θα είναι το πρόσωπο που προτίθεται να δώσει χρίσμα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Δήμο του Κιλκίς. Στη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται, προτείνονται λύσεις όπως οι συνεργασίες με άλλα κόμματα και η κάθοδος κοινού υποψηφίου ή η σύγκληση διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής με πρώην στελέχη της αυτοδιοίκησης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η απόδοση χρίσματος σε κάποιον υποψήφιο.

Προς ενημέρωση όλων των αρμοδίων και μη, η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως αυτή έχει προσδιορισθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο αλλά και μόλις πρόσφατα από την Επιτροπή Αυτοδιοίκησης που συστάθηκε με απόφασή του με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, έχει οριοθετήσει με σαφήνεια ότι το πεδίο πολιτικής σηματοδότησης αφορά τις 13 περιφέρειες της χώρας και ελάχιστες περιπτώσεις πολύ μεγάλων δήμων (π.χ Αθήνα-Θεσσαλονίκη).

Αντίθετα έχει καταστεί σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με σεβασμό τις διεργασίες που εξελίσσονται στις τοπικές κοινωνίες στους υπόλοιπους δήμους της χώρας, χωρίς πρωτοβουλίες κομματικού παρεμβατισμού και ελέγχου μέσω συνεργασιών ή απόδοσης κομματικών χρισμάτων. Με βάση τα ανωτέρω, είναι προφανές ότι οποιαδήποτε ανάμειξη του κόμματος, τοπικά, στις εξελισσόμενες διεργασίες των τοπικών δήμων είναι εκτός του πολιτικού πλαισίου που το Κίνημά μας έχει υιοθετήσει για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εντούτοις, είναι προφανές ότι κάθε πρωτοβουλία που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση μια αυτόνομης ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης μέσω ανοιχτής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία αξίζει να υποστηριχθεί από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως -επαναλαμβάνω- με τη μορφή χρίσματος.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα υπερβώ το ελάχιστο των αρμοδιοτήτων μου και θα υπηρετήσω πιστά τη θέση του κόμματός μου από τον θεσμικό ρόλο που μου αναλογεί. Όμως, επειδή διαπιστώνω ότι η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ βάλλεται ακριβώς επειδή λειτουργεί με βάση το κεντρικό πλαίσιο του κόμματος, στην περίπτωση που οι προερχόμενες δηλωμένες υποψηφιότητες από το χώρο μας είναι περισσότερες της μίας -και παρακαλώ να ενημερωθούμε άμεσα, το αργότερο έως την Τετάρτη, οριστικά για αυτό- θα πάρω την πρωτοβουλία να προσκαλέσω άμεσα εκπρόσωπο της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης να επισκεφθεί το νομό μας και να προχωρήσει σε μία διαδικασία όπως η Επιτροπή ορίσει, ούτως ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.”

Σχολιάστε