My Twitter Feed

8 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Φραγγίδη στο Δήμο Παιονίας -

Πέμπτη, 8 Ιουλίου, 2021

Κοινή δήλωση για εμβολιασμό -

Πέμπτη, 8 Ιουλίου, 2021

Ολοκληρώνεται το έργο Δοϊράνης -

Τετάρτη, 7 Ιουλίου, 2021

Κινδύνευσε ο Λόφος του Κιλκίς! -

Τρίτη, 6 Ιουλίου, 2021

Ελάτε, έχουμε τα φθηνότερα ενοίκια -

Τρίτη, 6 Ιουλίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε ΔΕ Γαλλικού -

Δευτέρα, 5 Ιουλίου, 2021

Έργα οδικής ασφάλειας 1,6 εκατ. -

Δευτέρα, 5 Ιουλίου, 2021

Φωτιά απείλησε σπίτια στη Παιονία -

Κυριακή, 4 Ιουλίου, 2021

“Άμεση λύση για δάνεια ομογενών”

Άμεση λύση στο πρόβλημα των δανείων τους ζητούν οι ομογενείς, τονίζει ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ, Παύλος Τονικίδης, σε δήλωσή του, η οποία έχει ως εξής:

«Οι ομογενείς μας παλιννοστούντες Πόντιοι προερχόμενοι κυρίως από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά, εργατικά και ενεργά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας. Η Πατρίδα μας και κυρίως η Βόρεια Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του 1990 τους υποδέχθηκε, όμως η υποδοχή αυτή δεν ήταν χωρίς προβλήματα ούτε ανώδυνη για τους ίδιους.

Το ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα με τις γνωστές του παλινωδίες και παθογένειες αλλά και με την εγγενή απαξίωση που διαχρονικά επιδεικνύει απέναντι στους ίδιους τους πολίτες του, κι ενώ το ίδιο τους προέτρεψε να έρθουν στην μητέρα πατρίδα ,ταλαιπώρησε τους ήδη βασανισμένους συμπατριώτες μας, καθώς πολλοί από αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα από εμπόλεμες περιοχές.

Αρχικά τους χορήγησε δάνεια για την εκπλήρωση των στεγαστικών τους αναγκών με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και επιδότηση του 60% του επιτοκίου τους με μακρά περίοδο αποπληρωμής η οποία δεν ήταν στενά συνδεδεμένη με τις γνωστές προϋποθέσεις που θέτουν τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η διαδικασία αυτή της διευκόλυνσης στέγασης των συμπολιτών μας ομογενών Ποντίων ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ενσωμάτωση τους στην κοινωνία μας και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ιδιαίτερα στην Βόρειο Ελλάδα, όπου και η έντονη παρουσία τους ενίσχυσε την δημογραφία και μπόλιασε την κοινωνία με δυναμισμό και εργατικότητα.

Τώρα όμως, όπως συνήθως συμβαίνει στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να τους στείλει το λογαριασμό. Οι τράπεζες ξεκίνησαν την αποστολή ειδοποιητηρίων ακόμη και κατασχετηρίων μετά την άρση της προστασίας τους από το ελληνικό κράτος και πολλοί εξ αυτών κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Άνθρωποι οι οποίοι πλέον δεν λαμβάνουν ούτε καν την σύνταξη ομογενών την οποία ελάμβαναν , οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία, χτυπημένοι και από την οικονομική κρίση, τα μνημόνια και τώρα την πανδημία, βρίσκονται σε απόγνωση.

Στο νομό Κιλκίς, ο οποίος υπήρξε κοιτίδα υποδοχής Ποντίων παλιννοστούντων, αρκετοί συμπατριώτες ομογενείς μας δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν και πώς να διασώσουν την οικογενειακή τους στέγη από τα νύχια των τραπεζών.

Απαιτείται άμεσα η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε διευθέτηση του θέματος αυτού και σε μερική διαγραφή ικανού ποσοστού των δανείων αλλά και σε ρύθμιση του υπολοίπου ποσού με την διαδικασία των 240 ή 420 δόσεων, χωρίς την άρση της εγγύησης του ελληνικού δημοσίου επί αυτών”.

Σχολιάστε