My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Άγχος, κατάθλιψη και κρίση

freggidou-elliΕπιμορφωτική εισήγηση πραγματοποίησε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς, την Κυριακή 01-12-2013 και ώρα 18:00 με θέμα: «Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης». Χώρος διεξαγωγής της εισήγησης ήταν το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και εισηγήτρια η Ψυχολόγος (M.Sc.)-Ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο σε όλη τη διάρκεια της εισήγησης. Το θέμα κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού καθώς σε πολλά σημεία δημιουργήθηκε διάλογος  μεταξύ αυτού και της Ψυχολόγου. Αναπτύχθηκαν θέματα γύρω από το πώς η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας και τον αντίκτυπο που έχει αυτή στο άγχος και στην κατάθλιψη.

Η ψυχολόγος αναφέρθηκε στη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και στηριζόμενη σε στατιστικές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μίλησε για τα αυξημένα ποσοστά άγχους και γενικότερα ψυχικών νόσων που πλήττουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου από την ειδικό και τέθηκαν ερωτήματα από τους ακροατές για θέματα που τους προβληματίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο και η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους ακροατές για την επόμενη επιστημονική εισήγηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15-12-2013 και ώρα 18:00- 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, με θέμα: «Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων: Ξεπερνώντας τα ταμπού στην οικογένεια».

Σχολιάστε